Peters hjemmeside

Mig, til Swiss Cycle Messenger Championships

Velkommen til min hjemmeside

For engelsk, please klik her:

Jeg er astrofysiker ("postdoctoral fellow") ved Institutt for teoretisk astrofysikk, Universitetet i Oslo.

Jeg interesserer mig for det tidlige Univers, hvordan galakser blev dannet, og hvordan de udviklede sig. Især er jeg interesseret i, hvordan dét lys som stjerner og gas udsendte for milliarder af år siden har rejst gennem det interstellare og intergalaktiske rum og ned til vores teleskoper, hvor de danner de smukkeste billeder. Det er man nemlig nødt til at have styr på, hvis man gerne vil vide noget som helst om Universet. Og det vil jeg gerne, for Universet er sindssygt fascinerende.

Mere formelt involverer min forskning strålingstransport, Lyman α-stråling, damped Lyman α absorbere, gammaglimt, galaksedannelse, Universets reionisation, og, øhm, støv.

Selv om min forskning mest er numerisk, dvs. den foregår inde i en computer (og i mit hovede), har jeg indimellem været heldig nok til at få muligheden for at observere, bl.a. kvasarer og gammaglimt. Nedenfor er et link til noge billeder af smukke himmelobjekter, taget med forskelige teleskoper når vejret ikke tillod mig at gøre videnskabelige observationer.

Dagens astronomibillede

Hvis du kunne tænke dig at kontakte mig, så skriv til

Hvis du kunne tænke dig at trykke på en knap, kan du bruge den her: